ALL ON 4 i ALL ON 6 ZUBNI IMPLANTATI

Savjeti

Ako vam nedostaje mnogo zuba i počinjete tražiti rješenje za svoj problem nadogradnje zuba, postupci "All on 4" i "All on 6" mogu se pojaviti kao rješenje.  

Dobra vijest je da su ti tretmani vrlo slični i nastoje postići iste rezultate, ali imaju neke ključne razlike zbog kojih doktor može preporučiti jedan u odnosu na drugi.

Osnove, sličnosti i razlike All on 4 i  All on 6

All on 4 i  All on 6 su učinkovita rješenja za ljude koji su izgubili značajan broj zuba. Oba tretmana uključuju hirurško postavljanje zubnih implantata u vilicu. Ovi se implantati koriste za potporu fiksnih ili mobilnih proteza i održavanje strukture vaše vilice nakon gubitka zuba.

Oba postupka obično trebaju oko dva do tri sata. Velika je prednost izvršavanje postupka u jednoj posjeti.Tijekom oba postupka pacijent je u lokalnoj anesteziji.

U oba slučaja, implantati se vežu za viličnu kost kako bi oponašali kao vaši prirodni zubi.

Naziv "All on" dolazi iz činjenice da će se fiksna ili mobilna proteza pričvrstiti na četiri ili šest implantata, ovisno o postupku. Zamislite da su svi zubi imaju samo četiri ili šest korijena koji se nalaze u vilici. To je u osnovi ono što nude ovi zahvati, umjesto da treba implantat za svaki nedostajući zub.

 

U prošlosti bi zamjena cijelog niza zubi obično zahtijevala mnogo više implantata, mogla bi uključivati ​​nadogradnju kosti vilice i trebalo bi oko 6 mjeseci zacjeljivanja prije nego što bi bili spremni za krunice ili proteze.

S pristupom "All on", zacjeljivanje je kraće, jer je manje implantata, a privremene se proteze obično mogu postaviti u isto vrijeme dok vaše trajne proteze ne budu spremne (obično u roku od 3 mjeseca).

Trajne proteze imaju nekoliko oblika, ovisno o vašoj želji. Postoje opcije koje se mogu ukloniti i one koje su trajno pričvršćene na implantate . Odabir će ovisit o vašim željama i načinu života. Svakako razgovarajte o mogućnostima sa svojim stomatologom.

Razlika All On 4 i All On 6

Najočitija razlika između zubnih implantata All on 4 i All on 6 je broj dodanih implantata. All on 4 koristi četiri implantata, dok All On 6 koristi šest implantata. Međutim, treba razmotriti više razlika zbog čega će većina doktora odabrati opciju koju preferira na temelju vlastitih kliničkih mišljenja i prakse.

Za All On 6 vjerujemo da pruža bolju snagu i stabilnost, što rezultira ugodnijim i dugotrajnim osmijehom. Svaki put kad nešto žvačete ili zagrizete, važno je da se pritisak ravnomjerno rasprši na vaše implantate i do vaše čeljusti. Vjerujemo da je postavljanje ta dva dodatna implantata pružaju značajnu količinu dodane snage, stabilnosti i dugoročne koristi.

Ovi dodatni implantati ne samo da pružaju veću potporu vašem ugrizu, već pružaju i veću snagu čeljusti. Jeste li znali da vam se bez zuba vilica počinje razgrađivati? To je razlog zašto ljudi koji su proteze nosili dulje vrijeme često izgledaju puno starije i čini se da im je vilica utonula kad se uklone protezu. Kod zubnih implantata to se ne događa, jer implantat stimulira čeljusnu kost i pomaže joj da ostane jaka. Pristup All on 6 pruža dodatnu stimulaciju i snagu vašoj čeljusnoj kosti.

Zubni implantati All on 4 vs All on 6: Što je najbolje za vas?

I zubni implantati All On 4 i All On 6 izvrsna su trajna rješenja za ljude koji su izgubili mnogo zuba i žele im vratiti osmijeh. Sve u svemu, period prilagodbe i oporavka je minimalan i neće vam trebati dugo da zaboravite da su implantati u vilici.

Ako vam je potrebna velika rekonstrukcija zuba, pitajte nas koji postupak preporučujemo i nemojte se bojati pitati "zašto?". Što se tiče odabira All on 4 vs All on 6, ne možete donijeti pogrešnu odluku. Zubni implantati izvrsno su trajno rješenje za gubitak zuba.

01/06/2021
Ordinacija Razman
info@razman.ba
razman.ordinacija
Pon - Pet: 10:00 - 18:00
Subota i Nedjelja: Zatvoreno
IMPLANTATI
ORALNA HIRURGIJA
SINUS LIFT
CISTEKTOMIJA
APIKOTOMIJA
VAĐENJE UMNJAKA I KUTANJAKA
Kemala Kapetanovića 57
71000, Sarajevo
Nudimo mogućnost plaćanja na rate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram