ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija namijenjena je svima koji svoj osmijeh žele učiniti ljepšim. Njen rezultat je savršeno skladan novi osmijeh, koji stvaramo pažljivim odabirom metode liječenja. Korektivne tehnike koje se najčešće koriste za poboljšanje estetike osmjeha su estetska restauracija zuba, oralna hirurgija, protetika, keramičke ljuspice i izbjeljivanje zubi. U estetici osmijeha, detalji čine razliku između dobrog i savršenog.
Estetska restauracija
Oralna hirurgija
Protetika
Izbjeljivanje zuba
Reference
Kontakt

NAJČEŠĆE NEPRAVILNOSTI U ESTETICI OSMIJEHA

- Oštećeni zubi
- Tamni i umrtvljeni zubi
- Žuti zubi
- Zubni kamenac
- Amalgamske (crne) plombe
- Nedostatak više zuba
- Nepravilan položaj zuba
- Gummy smile ili izražene desni

Estetska restauracija zuba

Estetska restauracija zuba najćešće znači zamjenu starih amalgamski ispuna  poznatije kao "crne plombe". Izrazito su lošeg estetskog izgleda, a mogu biti i opasni po zdravlje, jer sadrže razne metale, posebno živine soli. Crne plombe se mijenjaju savremenim kompozitnim ispunima (bijele plombe). Bijele plombe su potpuno biokompatibilne, estetski superiornije i zdravije po vas. Osim bijelih plombi, imate druge opcije, kao npr. keramičke plombe (inlay, onlay, overlay) koje prestvaljaju vrhunac estetske restauracije zuba.

Estetska oralna hirurgija

Nekada su potrebni oralno-hirurški zahvati kako bi se izvela korekcija i odstranili nedostatci ili mane, pa čak i anomalije usne šupljine u svrhu poboljšanja estetike osmijeha. Intervencije se mogu izvoditi na koštanom i mekim tkivima. Naši specijalisti uspješno rekonstruiraju estetiku osmjeha, bez imalo boli stvarajući estetiku osmijeha koje ste oduvijek željeli.

Protetska restauracija

Estetska stomatologija je nezamisliva bez korištenja protetskih visoko-estetskih materijala. To su prije svega cirkon-oksid koji dosljedno imitira estetska svojstva prirodnog zuba.

Cirkon posjeduje potrebnu transparenciju i translucenciju koja zubima i osmijehu daje prirodan izgled.

Keramičke ljuspice ili viniri su tanke plohe koje se postavljaju na prednju stranu zuba i imitiraju prirodnu caklinu. Izrađuju se od posebnog tipa keramike koji se naziva staklo keramika i smatra se posljednjom generaciom estetskih materijala u stomatologiji. Zubi nadograđeni staklokeramikom izgledaju krajnje prirodno i teško je prepoznati da se radi o umjetnom materijalu na zubu.

Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zubi je jako popularan zahvat estetske stomatologije koja vraća bjelinu i sjaj izubima, a licu svježinu licu. U ordinaciji Razman koristimo tehniku svjetlosne aktivacije hidrogen-peroksida koji prodire u unutrašnji sloj zuba (dentin) i utiče da zub primi bijelu boju. Izbjeljivanje se radi u strogo kontrolisanim uslovima tako da je eliminisan rizik neuspješnog izbjeljivanja.

ZAŠTO ODABRATI ORDINACIJU RAZMAN

- Sve vrste protetskih radova na jednom mjestu
- Individualan pristup pacijentu
- Ordinacija sa 40 godina iskustva u stomatološkoj protetici
- Preko 15.000 zadovoljnih pacijenata
- Digitalna dijagnostika
- Bezbolni zahvati za pacijenta
- Na samo jednom mjestu možete popraviti cjelokupno stanje zubi

KONTAKT

Ako vam je potreban oralno-hirurški zahvat ili želite se dodatno informisati o njima
slobodno nam pišite na mail info@razman.ba ili javite se na telefon
033/661-149 i 061/109-449.
Ordinacija Razman
info@razman.ba
razman.ordinacija
Pon - Pet: 10:00 - 18:00
Subota i Nedjelja: Zatvoreno
IMPLANTATI
ORALNA HIRURGIJA
SINUS LIFT
CISTEKTOMIJA
APIKOTOMIJA
VAĐENJE UMNJAKA I KUTANJAKA
Kemala Kapetanovića 57
71000, Sarajevo
Nudimo mogućnost plaćanja na rate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram