OPŠTA STOMATOLOGIJA

Stomatološka ordinacija Razman osigurat će vam usluge iz oblasti opšte ili konzervativne stomatologije. To su obično manji ili uobičajeni zahvati u svakoj životnoj dobi za koje nisu potrebni doktori specijalisti. To znači da ćemo pratiti vaše oralno zdravlje, osigurati redovne preglede, brinuti se o zdravlju zuba u redovnim i hitnim slučajevima.

Jeste li spremni da posjetite stomatološku ordinaciju Razman?
Opis zahvata
Postupak liječenja
Čišćenje
Reference
Kontakt

VRSTE INTERVENCIJA U OPŠTOJ STOMATOLOGIJI

U opću stomatologiju ubrajamo tretmane kao što su preventivno održavanje oralnog zdravlja, dijagnostika popravke zuba, endodontsko liječenje zuba, ekstrakciju ili vađenje zuba i čišćenje zubnog kamenca.

Preventivna stomatologija

Preventivnom stomatologijom postižemo prevenciju od nastanka bolosti zuba, tkiva i usne šupljine. Preventivi dajemo značajno mjesto jer ona obezbeđuje dugotrajno oralno zdravlje i unapređuje kvalitet života. Ona počinje od najranijih dana kod djece, tačnije od trenutka kada dobiju prve zubiće do praćenja i očuvanja oralnog zdravlja kod odraslih osoba. Preventivni tretmani uključuju edukaciju pacijenta, redovne kontrole, pravilno i redovno pranje zuba, balansiran unos vitamina i minerala kako bi se spriječio karijes zuba i bolesti mekih tkiva.

Dijagnostika u stomatologiji

Da bi se dobio precizan uvid u stanje u ustima potrebna je prava dijagnostika.  U ordinaciji Razman koristimo digitalneu RTG tehnologiju za snimke zuba, koja emituje najminimalniju količinu zračenja. To nam precizno pruža detaljne informacije o stanju zuba, implantata, kosti i okolnih tkiva kao i stanje i dužinu korijenskih kanala. Precizna dijagnoza znači tačna terapija u koju može biti siguran i pacijent i doktor.

Popravak zuba

U stomatološkoj ordinaciji Razman popravak zuba su jedna od najčešćih intervencija koje pružamo našim pacijentima. Smeđa ili crna boja zuba znače da zub ima promjenu koju treba da pregledati. To najčešće znači da će se morati zub poraviti. Reagujte odmah kako se karijes ne bi proširio. Popravak zuba vršimo korištenjim kompozitnih materijala koji prave estetske ispune bijele boje koji su poznati kao "bijele plombe". Sve naše popravke zuba rade se u lokalnoj anesteziji i potpuno su bezbolne za naše pacijente.

Endodontsko liječenje zuba

Ukoliko vaš zub reaguje na toplo-hladno i osjećate bol vjerovatno su bakterije ušle u korijen zuba i inficirale živac. Jake bolove koje uzrokuje infekcija korijenskog živca moguće je umanjiti jedino endodonskim liječenjem korijenskog kanala. Korištenjem RVG dijagnostike i mašinske obrade korijena zuba, moguće je očistiti inficirani korijenski živac u jednoj posjeti. Uz savremene anestezije u ordinaciji Razman postupak liječenja zuba u potpunosti je bezbolan.

Vađenje ili ekstrakcija zuba

Ako je zub toliko oštećen da se ne može spasiti ikakvom terapijom, on će se morati vaditi. Razlozi za vađenje zuba mogu biti višestruki. U ordinaciji Razman vađenje zuba vrši se uz aplikaciju jake lokalne anestezije koja umrtvljuje tkivo i zub. Zbog toga vađenje zuba je u potpunosti bezbolan zahvat za pacijente. Specijalizirani samo za jednostavna i komplikovana/hirurška vađenja zuba. Nakon vađenja zuba, kontrolisat ćemo da rana pravilno i na vrijeme zaraste.

Čišćenje zubnog kamenca

Zubni kamenac je uzrok mnogih problema kao što su loša estetika, neugodan zadah, parodontoza i ispadanj zuba. Kamenac nastaje kada se mekane naslage na zubima (tzv. plak) počnu mineralizirati. Taj tvrdi sloj na spoju zuba i desni ne možete sami ukloniti. Redovno čišćenje kamenca u stomatološkoj ordinaciji je najbolji način borbe protiv kamenca.  Obratite se nama ukoliko imate problem sa zubnim kamencom.

ZAŠTO ODABRATI ORDINACIJU RAZMAN

- Sve vrste protetskih radova na jednom mjestu
- Individualan pristup pacijentu
- Ordinacija sa 40 godina iskustva u stomatološkoj protetici
- Preko 15.000 zadovoljnih pacijenata
- Digitalna dijagnostika
- Bezbolni zahvati za pacijenta
- Na samo jednom mjestu možete popraviti cjelokupno stanje zubi

KONTAKT

Ako vam je potreban oralno-hirurški zahvat ili želite se dodatno informisati o njima
slobodno nam pišite na mail info@razman.ba ili javite se na telefon
033/661-149 i 061/109-449.
Ordinacija Razman
info@razman.ba
razman.ordinacija
Pon - Pet: 10:00 - 18:00
Subota i Nedjelja: Zatvoreno
IMPLANTATI
ORALNA HIRURGIJA
SINUS LIFT
CISTEKTOMIJA
APIKOTOMIJA
VAĐENJE UMNJAKA I KUTANJAKA
Kemala Kapetanovića 57
71000, Sarajevo
Nudimo mogućnost plaćanja na rate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram